Dezvoltare personala

Dezvoltare personala - Maria Comaneanu

„Dezvoltare personală„ - Stil de viaţă schimbat /Cariera în schimbare.

În fiecare om se ascund puteri latente; puteri de care ar fi uimit şi pe care nici nu bănuieşte că le are; forţe ce i-ar putea revoluţiona existenţa dacă ar fi descoperite şi folosite.
– Anthony Robbins

Puţini sunt cei care fac ceva în acest sens. Aceia sunt oamenii care se dezvoltă continuu. Prin dezvoltarea personală ajung să îşi dezvolte noi abilităţi, noi strategii pentru succes. Viaţa lor e altfel, mai bună, mai promiţătoare, îmbogăţită. Şi nu pentru că aşa le-a fost dat să fie, ci pentru că vor să fie altceva, poate ceea ce sunt ei cu adevărat, liberi, optimişti şi plini de încredere în potenţialul lor .
Acest lucru se învată în work-shop (atelier experienţial), la cursuri sau cu sprijinul mentorilor, coachilor sau, mult mai eficient, la un training de dezvoltare personală.

„ Analiza Personală” ca Dezvoltare Personală
- este piatra unghiulară a formării unui psiholog / consilier / psihoterapeut. Este imposibil să te convingi de realitatea proceselor psihice conştiente şi inconştiente a viitorilor pacienţi fără să fi trecut tu însuţi prin această experienţă. Psihologul/consilierul/psihoterapeutul este socotit a fi cineva care şi-a rezolvat problemele vieţii şi reprezintă pentru pacient un ideal.
Fără analiza personală, teoria, fie ea chiar „cea mai bună” va continua să ocupe acelaşi loc „gol” care, pentru fiecare dintre noi, comandă percepţia realităţii. Dacă această teorie nu şi-a „cimentat”-o în timpul analizei personale, terapeutul îşi va asculta pacientul prin această grilă, adică, de fapt nu-l va asculta. Pacientul va reacţiona cu mijloacele lui; în cel mai bun caz va pune capăt curei sau va face acting-out-uri pentru a cere un răspuns adecvat.
Oricare ar fi calea prin care un psiholog sau medic ajunge psihoterapeut, el trebuie să suferă în procesul acestei deveniri, o transformare semnificativă a caracterului său – fără această modificare nu există o garanţie că rolul său profesional va fi îndeplinit până la capăt.

×

Test titlu